Vi har undersøkt omfanget. For humane legemidler er det nærmere 500, og mange av dem endret LegemiddelMerkevare_ID for flere år siden. I veterinær-uttrekket gjelder det 6 legemidler. Liste over aktuelle legemidler.

Feilen har vært i vårt system i flere år. Feilen oppstår ved innlegging av styrke i eget felt som bare leveres i FEST. Dette utføres der det er behov for å tilpasse hvordan styrken leveres i FEST, for eksempel Fragmin som er oppgitt pr volum i sprøyten. For disse legemidlene er FEST bygget med en ny ID som LegemiddelMerkevare_ID i stedet for med Styrke_ID'en som ligger i systemet hos SLV.
  Eksempel med detaljer.

Feilen bør rettes ved å korrigere byggingen av FEST-melding, slik at det er den opprinnelige Styrke-ID som leveres i FEST i feltet LegemiddelMerkevare_ID. Vårt forslag er å korrigere ID'ene i FEST ved en produksjonssetting i februar 2018.

Testdata er tilgjengelig på: https://legemiddelverket.no/andre-temaer/fest/testfiler-for-fest-brukere

Vi ønsker en tilbakemelding på konsekvens av en slik korreksjon for hvert enkelt system som bruker FEST. Saken vil bli behandlet i Endringsforum i Direktoratet for ehelse i uke 45.

Frist for tilbakemelding er 1. november.

Publisert: 18.10.2017

​Fant du det du lette etter?