​For noen pasienter vil det være en fordel å få demonstrert teknisk administrering av legemidler. Dette for å illustrere det som står i pakningsvedlegget (f.eks utblanding, injeksjonsteknikk og inhalasjonsteknikk).

Legemiddelverket mener at dersom informasjon om administrering av et legemiddel ikke anses som reklame dersom informasjonen kun demonstrerer innholdet i pakningsvedlegget. Dette gjelder uavhengig av hvilken form (eks. film, foto, tekst) veiledningen har. Forutsetningen er at demonstrasjonen samsvarer med tekst og eventuelle illustrasjoner i pakningsvedlegget. Videre skal den visuelle utformingen (billedbruken) i instruksjonsveiledningen ikke ha reklamepreg eller benyttes i firmaprofilering.

En slik instruksjonsveiledning skal dessuten alltid knyttes til legemidlets pakningsvedlegg. Instruksjonsveiledningen bør derfor gjøres tilgjengelig i samme kanaler som dagens pakningsvedlegg (eksempelvis Felleskatalogens digitale plattformer).

Dette innebærer ikke at legemiddelindustrien kan ha egne møter med opplæring av pasienter der teknisk administrering av legemidler demonstreres.

Publisert: 08.09.2016

​Fant du det du lette etter?