​​​​​​​​​​​​​​Selv om samme botaniske navn på plante og plantedel er oppgitt for to plantebaserte legemidler, kan innhold av aktive bestanddeler være forskjellig. Årsaken til dette er at hvilke stoffer som utvinnes fra et plantemateriale er avhengig av tilberedningsmetoden.

Nedenfor er lenker til lister med oversikt over tradisjonelle og veletablerte plantebaserte legemidler med markedsføringstillatelse. Avregistrerte preparater er ikke inkludert i listene. Listene blir oppdatert årlig. Mer informasjon om det enkelte legemiddel finnes på legemiddelsøk på Legemiddelverkets hjemmesider.

Liste over plantebaserte legemidler (sist oppdatert 19.08.2021)


 

Oppdatert: 19.08.2021

Publisert: 15.08.2016

​Fant du det du lette etter?

 

 

Definisjoner og markedsadgang for plantebaserte legemidlerhttps://legemiddelverket.no/godkjenning/godkjenning-av-legemidler/soknad-om-mt/mt-for-plantebaserte-legemidler-og-naturlegemidler/definisjoner-og-markedsadgang-for-plantebaserte-legemidlerDefinisjoner og markedsadgang for plantebaserte legemidlerFor de fleste plantebaserte legemidler vil det være aktuelt å søke markedsføringstillatelse (MT) som enten tradisjonelt plantebasert eller veletablert plantebasert legemiddel. 703
Europeisk regelverk, monografier og listehttps://legemiddelverket.no/godkjenning/godkjenning-av-legemidler/soknad-om-mt/mt-for-plantebaserte-legemidler-og-naturlegemidler/plantebaserte-legemidler-europeisk-regelverk-monografier-og-listeEuropeisk regelverk, monografier og listePlantebaserte legemidler har lang tradisjon og det enkelte land har hatt nasjonale ordninger for å bevare disse på markedet som legemidler. 705
Spørsmål og svar om markedsføringstillatelse for plantebaserte legemidlerhttps://legemiddelverket.no/godkjenning/godkjenning-av-legemidler/soknad-om-mt/mt-for-plantebaserte-legemidler-og-naturlegemidler/sporsmal-og-svar-om-markedsforingstillatelse-for-plantebaserte-legemidlerSpørsmål og svar om markedsføringstillatelse for plantebaserte legemidler707Informasjon om søknadsskjema, når firma må søke om MT, kliniske studier, endringssøknad med mer.