​​​​​Vitenskapelig veiledning omfatter blant annet spørsmål innen farmakovigilans, som risikominimeringstiltak, sikkerhetsstudier etter MT og spørsmål rundt reseptstatus og reklassifisering.

I tillegg tilbyr vi veiledning ved regulatoriske spørsmål som for eksempel ulike godkjenningsprosedyrer og søkegrunnlag, samt korrekt innsendelse og saksgang for de ulike trinnene i godkjenning av legemidler i alle prosedyrer:

  • Søknad om markedsføringstillatelse, endring og fornyelse
  • Når Norge er tiltenkt et utredningsansvar – i form av nasjonale søknader eller når vi er Reference Member State (RMS) kan regulatoriske spørsmål rettes til mt@legemiddelverket.no.
  • Når Norge er inkludert i prosedyrene, som såkalt berørt land eller «Member State», kan man sende henvendelsene til mt@legemiddelverket.no
  • Spørsmål om utstedelse av markedsføringstillatelse og kvalitetssikring av produktinformasjon​ kan sendes til pi@legemiddelverket.no . Dette gjelder også henvendelse om parallellimport og sunset clause.
  • Korrekt format på innsendelse av søknader, eksempelvis elektronisk innsendelse eller teknisk validering. Spørsmål rettes til: post@legemiddelverket.no.

Se våre nettsider om godkjenning av legemidler.

Oppdatert: 17.03.2023

Publisert: 11.08.2016

​Fant du det du lette etter?