​​​Totalt antall rapporter, inkludert alvorlige bivirkninger: 553
Antall rapporter med mistenkte alvorlige* bivirkninger: 33

*Alvorlige bivirkninger vil si reaksjoner som har medført sykehusinnleggelse eller forlenget sykehusopphold, regnes som en medisinsk viktig hendelse, har gitt vedvarende betydelig nedsatt funksjonsevne eller funksjonskapasitet, livstruende sykdom eller død.

Legemiddelverket har ikke fått melding om dødsfall som kan knyttes til HPV-vaksinen. I all hovedsak er pasientene i bedring eller er helt friske igjen ved rapporteringstidspunktet.

De vanligste meldte bivirkningene av HPV‐vaksiner er hevelse og ømhet i armen der vaksinen er satt, feber, hodepine, kvalme, oppkast, diaré og magesmerter. Allergiske reaksjoner på vaksinen forekommer i sjeldne tilfeller. Besvimelser og nesten‐besvimelser, med eller uten kramper og pustebesvær (hyperventilering), er ikke uvanlig ved vaksinering, og kan skyldes smerter eller ubehag ved vaksinering eller omstendighetene rundt.

Se fullstendig rapport

Folkehelseinstituttet oppfordret det første året til at alle bivirkninger av HPV-vaksinen ble meldt, slik det er vanlig for nye vaksiner, og HPV‐vaksinene Gardasil og Cervarix stod på Legemiddelverkets overvåkingsliste inntil høsten 2010. Se mer statistikk om vaksinasjonsprogrammet.

​Fant du det du lette etter?