​​Totalt antall rapporter, inkludert alvorlige bivirkninger: 645

Antall rapporter med mistenkte alvorlige* bivirkninger: 52

Legemiddelverket har ikke fått melding om dødsfall som kan knyttes til HPV-vaksinen. I all hovedsak er pasientene i bedring eller er helt friske igjen ved rapporteringstidspunktet.

De vanligste meldte bivirkningene av HPV‐vaksinen er hevelse og ømhet i armen der vaksinen er satt og hodepine. Det er også meldt om feber, kvalme/oppkast, diaré og magesmerter (se tabellen under). Besvimelser og nesten‐besvimelser, med eller uten kramper og pustebesvær (hyperventilering), er ikke uvanlig ved vaksinering og kan skyldes smerter eller ubehag knyttet til nålestikket. Allergiske reaksjoner på vaksinen er sjeldne.

Det siste året har det vært en del oppmerksomhet rundt HPV-vaksinen og POTS (Postural Ortostatisk Takykardi Syndrom). Pr 31. desember 2015 har Legemiddelverket mottatt totalt 5 meldinger om POTS.

Se fullstendig rapport.

*Alvorlige bivirkninger vil si reaksjoner som har medført sykehusinnleggelse eller forlenget sykehusopphold, regnes som en medisinsk viktig hendelse, har gitt vedvarende betydelig nedsatt funksjonsevne eller funksjonskapasitet, livstruende sykdom eller død

​Fant du det du lette etter?