Grossistene bekrefter at de er tomme for flere varianter av medisinsk cannabis fra Bedrocan International og bare har små mengder av de øvrige variantene. Grossistene forventer at mangelen på Bedrocan-produktene blir kortvarig. Den ene grossisten får Bedrocan-produkter i løpet av uke 36. De øvrige grossistene vil få produkter i løpet av to til tre uker. Legemiddelverket erkjenner at dette er en utfordrende situasjon.

Råd til pasienter:

  • Pasienter som i en periode ikke får tilgang på «medisinsk cannabis», bør kontakte fastlege for alternativ behandling i denne perioden.
  • For pasienter med gyldig resept på Bedrocan, Bediol eller Bedica: Legemiddelverket tillater at apoteket i denne perioden med mangel kan bytte mellom variantene Bedrocan, Bediol og Bedica. Apoteket må angi ny dosering slik at du får samme mengde THC som tidligere.

Råd til apotek

  • Sjekk om andre grossister kan skaffe produktene.
  • For pasienter med gyldig resept på Bedrocan, Bediol eller Bedica tillater Legemiddelverket at apoteket om nødvendig bytter mellom variantene Bedrocan, Bediol og Bedica. Dette gjelder frem til 15. september 2020. Apoteket må angi ny dosering slik at pasienten får samme mengde THC som tidligere.
  • Anbefal pasienter som ikke får utlevert medisinsk cannabis å kontakte fastlege for alternativ behandling i perioden med mangel.  

Bakgrunn for mangel

Legemiddelverket har tett kontakt med apotekgrossistene. Alle har bestillinger på nye leveranser fra den nederlandske leverandøren «Office for Medicinal Cannabis». Det tar vanligvis noen uker fra bestilling til leveranse, men grossistene opplyser om at prosessen har tatt ekstra lang tid i sommer.

Legemiddelverket har vært i kontakt med «Office for Medicinal Cannabis». De opplyser at endrede rutiner og redusert bemanning under koronapandemien har bidratt til forsinkelsene.

​Fant du det du lette etter?