​Leveringssituasjon

Det er meldt mangel på tre pakningsstørrelser – 10 stk, 20 stk og 50 stk. Årsaken til mangelen er forsinket leveranse. Ny leverings av alle tre pakningsstørrelsene er forventet i juni 2019.

Legemidler som kan brukes i stedet

Alternativ vare er Pinex Forte tabletter, som er det tilsvarende legemidlet. Paralgin Forte kan også være et alternativ til Altermol. Denne har styrken 400 mg/30 mg, men anses likeverdige til mangelvaren.

Det er også meldt mangel på Paralgin Forte i pakningsstørrelsene 10 stk, 20 stk og 50 stk. Se egen sak om dette.

Råd til leger

  • Pasienter som bruker Altermol tabletter kan bli tilbudt Pinex Forte eller Paralgin Forte på apoteket. Apotek eller pasient tar kontakt dersom det er nødvendig å finne et alternativ.
  • Diskuter eventuelle allergiproblemer med pasienten med tanke på at Pinex Forte og Paralgin Forte kan inneholde andre hjelpestoffer

Råd til apotek

Hvis ikke Altermol tabletter er tilgjengelig kan det ekspederes Pinex Forte Paralgin Forte. Det er ikke nødvendig å kontakte lege for dette byttet.

Råd til pasienter

  • Vær nøye med å følge rådene fra lege og apotek.
  • På grunn av mangelen på Altermol kan apoteket tilby deg Pinex Forte eller Paralgin Forte som anses som et likeverdige preparat. Kontakt legen din dersom det er nødvendig å finne et annet alternativ.
  • Det er samme maksdosering på Altermol, Pinex Forte og Paralgin Forte.
​Fant du det du lette etter?