​Pinex Forte inneholder virkestoffene kodeinfosfat og paracetamol, og er et analgetikum som brukes i behandling av moderate til sterke smerter.

Leveringssituasjon

Det er meldt mangel på Pinex Forte 10 stk og 50 stk. Årsaken til mangelen er økt salg. Ny levering er ventet til 15.07.2019 for 10 stk og 09.09.2019 for 50 stk.

Legemidler som kan brukes i stedet

Alternativ vare er Altermol tabletter, som er det tilsvarende legemidlet. Paralgin Forte kan også være et alternativ til Pinex Forte. Denne har styrken 400 mg/30 mg, men anses likeverdig til mangelvaren.

Det er også meldt mangel på Paralgin Forte i pakningsstørrelsene 10 stk og 100 stk enpac. Se egen sak om dette.

Råd til leger

  • Pasienter som bruker Pinex Forte tabletter kan bli tilbudt Altermol eller Paralgin Forte på apoteket. Apotek eller pasient tar kontakt dersom det er nødvendig å finne et alternativ.
  • Diskuter eventuelle allergiproblemer med pasienten med tanke på at Altermol og Paralgin Forte kan inneholde andre hjelpestoffer

Råd til apotek

  • Hvis ikke Pinex Forte tabletter eller Altermol tabletter er tilgjengelig, kan det ekspederes Paralgin Forte. Det er ikke nødvendig å kontakte lege for dette byttet.

Råd til pasienter

  • Vær nøye med å følge rådene fra lege og apotek.
  • På grunn av mangelen på Pinex Forte kan apoteket tilby deg Altermol eller Paralgin Forte som anses som et likeverdige preparat. Kontakt legen din dersom det er nødvendig å finne et annet alternativ.
  • Det er samme maksdosering på Pinex Forte, Altermol og Paralgin Forte.
​Fant du det du lette etter?