​Betnovat inneholder virkestoffet betametason og er et potent topikalt kortikosteroid for lindring av inflammatoriske og kløende manifestasjoner av steroidresponsive hudsykdommer.

Råd til leger

  • Betnovat krem er midlertidig utgått.
  • Ved forskrivning av nye resepter etter 01.05.2021 er Betnovat krem kun tilgjengelig for forskrivning gjennom spesielt godkjenningsfritak, og det kan søkes om individuell stønad etter blåreseptforskriften § 3 på vegne av pasienten hos Helfo.

Råd til apotek

  • Etter 01.05.2021 vil dette preparatet kun være tilgjengelig gjennom ordning med godkjenningsfritak.
  • Pasienter som bruker Betnovat krem bør få informasjon om å kontakte rekvirent for ny resept med godkjenningsfritak og individuell refusjon.

Råd til pasienter

  • Etter 01.05.2021 vil Betnovat krem kun være tilgjengelig gjennom ordning med godkjenningsfritak. Du må derfor få ny resept fra legen din etter denne datoen.
  • Vær nøye med å følge rådene fra lege og apotek.  

Bruk ny søknadsløsning for blå resept etter 01.05.2021

Dersom behandlingen skal fortsette etter 01.05.2021 må det søkes om godkjenningsfritak og individuell refusjon. Leger oppfordres til å bruke søknadsløsningen for blå resept når de søker individuell stønad. Den er enkel å bruke, og du får god veiledning om regelverk og vilkår underveis i søknadsprosessen. Dersom vilkårene er oppfylt, får du svar umiddelbart, slik at pasienten din kan hente legemiddelet på apoteket med en gang, uten å betale annet enn egenandelen.

Les mer om ny søknadsløsning for blåresept på helfo.no

Oppdatert: 31.08.2021

Publisert: 03.12.2019

​Fant du det du lette etter?