Leveringssituasjon

Det er meldt mangel på tre pakningsstørrelser - 10 stk, 50 stk enpac og 100 stk enpac. Årsaken til mangelen er råvareproblem. Ny levering på 10 stk og 50 stk enpac er forventet fra slutten av april 2019. Ny levering på 100 stk enpac er forventet fra slutten av juni 2019.

Legemidler som kan brukes i stedet

Det er ikke meldt mangel på pakningsstørrelsene 20 stk og 100 stk boks. Disse pakningene vil kunne dekke behovet dersom de er tilgjengelig. Alternative varer er Pinex Forte eller Altermol tabletter, dersom disse er tilgjengelig. Disse har styrken 500 mg/30 mg, men anses likeverdige med Paralgin Forte.

Det er også meldt mangel på Altermol i pakningsstørrelsene 10 stk, 20 stk og 50 stk. Se egen sak om dette.

Råd til leger

  • Pasienter som bruker Paralgin Forte tabletter kan bli tilbudt Pinex Forte eller Altermol på apoteket. Apotek eller pasient tar kontakt dersom det er nødvendig å finne et alternativ.
  • Diskuter eventuelle allergiproblemer med pasienten med tanke på at Pinex Forte og Altermol kan inneholde andre hjelpestoffer.

Råd til apotek

Det finnes pakningsstørrelser på 20 stk og 100 stk boks som er forventet tilgjengelig. Hvis ikke Paralgin Forte tabletter er tilgjengelig kan det ekspederes Pinex Forte eller Altermol. Det er ikke nødvendig å kontakte lege for dette byttet.

Råd til pasienter

  • Vær nøye med å følge rådene fra lege og apotek.
  • På grunn av mangelen på Paralgin Forte kan apoteket tilby deg Pinex Forte eller Altermol, som anses som likeverdige legemidler. Kontakt legen din dersom det er nødvendig å finne et annet alternativ.
  • Det er samme maksdosering på Paralgin Forte, Pinex Forte og Altermol.
​Fant du det du lette etter?