Politiet har bedt om bistand fra Legemiddelverket som fagmyndighet i denne saken. Legemiddelverket bistår derfor politiet og vurderer funn i tiden fremover. 

Viktig med korrekt merking

Medisinske munnbind er medisinsk utstyr og skal være CE-merket. Det skal følge med merking og bruksanvisning på norsk. 

-Dette for å sikre trygg bruk av munnbind. Hvis merkingen ikke samsvarer med produktet, kan det ha en risiko for bruker, sier Petter Alexander Strømme, seniorrådgiver ved Legemiddelverket.

Importører og distributører av medisinske munnbind har plikt til å kontrollere at rett merking og dokumentasjon følger med utstyret.

Legemiddelverkets råd til:

Profesjonelle aktører/helsetjenesten 

(For eksempel kommuner, pleie- og sykehjem, tannlegekontor, klinikker og legekontor)

Produkter merket medisinske munnbind type I, II eller IIR som er solgt fra Vovi AS og Ludostore er mistenkt å være feilmerket, og Legemiddelverket kjenner ikke til kvaliteten på disse produktene. Vi fraråder at disse produktene tas i bruk i helsetjenesten.

Kommuner som kommer i en akutt mangelsituasjon med munnbind kan henvende seg til Fylkesmannen.

Forbrukere

Produkter merket medisinske munnbind type I, II eller IIR som er solgt fra Vovi AS og Ludostore er mistenkt å være feilmerket, og Legemiddelverket kjenner ikke til kvaliteten på disse produktene. Dersom du trenger beskyttelse som en type I, II eller type IIR medisinsk munnbind gir, anbefaler vi at du ikke bruker produkter fra Vovi AS og Ludostore. 


Om medisinske munnbind:

Medisinske munnbind er ofte trelags hvite og blå munnbind med ørestrikk. De er beregnet for engangsbruk og deles inn i Type I, Type II eller Type IIR. Høyere typetall gir høyere filtrering og mer beskyttelse. Type I bør brukes av pasienter for å redusere risikoen for spredning av infeksjoner.
​Fant du det du lette etter?