Buccolam munnvann, oppløsning i ferdigfylt sprøyte gis via munnen. Legemidlet brukes ved behandling av langvarige, akutte, krampeanfall hos barn fra 3 måneder til 18 år.

I noen få tilfeller har den gjennomsiktige sprøytehetten blitt sittende igjen på tuppen av sprøyten etter at den røde hetten er tatt av. Dette kan i enkelte tilfeller føre til at pasienten får plasthetten i munnen. Hvis dette skjer kan plasthetten svelges eller sette seg i luftveiene og medføre fare for kvelning. Se illustrerende bilder i Kjære helsepersonell-brevet som er sendt ut til nevrologer, barneleger, apotek, RELIS sentre, pasientforening for epilepsi samt til grossister.

For øyeblikket kan dette berøre alle partier som er på markedet. Produsenten vil fremover levere partier hvor det medfølger skriftlig informasjon. Fra slutten av januar til begynnelsen av mars vil det bli levert nye partier der svakheten ved sprøytehetten er utbedret.

Råd til helsepersonell/omsorgspersoner

  • Sjekk at den gjennomsiktige sprøytehetten ikke sitter igjen på sprøyten når den røde sikkerhetshetten er tatt av. Hvis den gjør det, må du fjerne den gjennomsiktige sprøytehetten før du gir legemidlet. Hvis ikke kan den gjennomsiktige sprøytehetten havne i munnen på pasienten.
  • Mistenker du at sprøytehetten kan ha kommet inn i munnen på pasienten? Ikke ta en finger i munnen på pasienten for å se etter sprøytehetten eller fjerne den. I stedet må du legge pasienten i stabilt sideleie og sørge for at han/hun spytter ut sprøytehetten etter at det epileptiske anfallet er over.
  • Foreldre må huske å gi disse instruksjonene til ansatte i skole/barnehage eller andre omsorgspersoner som gir legemidler til barnet deres!
  • Apotek oppfordres til å gi pasienter, foreldre og omsorgspersoner instruksjoner som er vedlagt i Kjære helsepersonell-brev, selv om de tidligere har fått informasjon om bruk av legemidlet.

Meld bivirkninger

​Fant du det du lette etter?