​Norske nettapotek må være godkjent og registrert hos Legemiddelverket. Slik kan vi være sikre på at forbrukere får godkjente og trygge legemidler. Legemiddelverket fører også tilsyn med at det er trygt å handle i disse nettapotekene.

Like regler

- Nettapotek må forholde seg til de samme reglene som fysiske apotek, slik at kundene kan være sikre på at reseptene og legemidlene de kjøper blir ekspedert på en trygg måte, sier Jørgen Huse, seksjonssjef i Legemiddelverket.

Sikker pålogging

Forbrukeren får tilgang til reseptene sine ved å identifisere seg med BankID i nettapoteket. Reseptene er bare tilgjengelige for forbrukeren og apoteket. Nettapoteket sørger for at legemidlene blir sendt på en trygg måte frem til mottager og at kvaliteten blir ivaretatt underveis.

- Vær oppmerksom på at nettapotek ikke har plikt til å sende varer med spesielle oppbevaringskrav, som for eksempel legemidler som skal oppbevares kjølig. Slike varer kan forbrukeren bli nødt til å hente på et fysisk apotek, selv om de bestilles i nettapoteket, forteller Huse.

Se oversikt over godkjente norske nettapotek

​Fant du det du lette etter?