​​​​​​​​​​​​​​​​​​Det kan være risiko for at sprøyter av legemidlet Icatibant 30 mg fra produsenten Teva kan brekke når de tas ut av pakningen, da sprøyten er lagt feil vei i pakningen. Dette gjelder lotnummer 114048 og 117471.

Fra USA har det kommet noen få meldinger om at sprøyter i disse partiene har brukket pga den omtalte feilpakkingen. De samme partiene er også i salg i Norge og Europa, men her er det så langt ingen kjente tilfeller av brukne sprøyter. 

Ikatibant brukes av pasienter med hereditært angioødem, som er en svært sjelden arvelig sykdom med gjentatt, akutt hevelse i hud og slimhinner. I Norge er det ca. 120 personer som bruker dette legemidlet ved slike anfall.  

Det er ikke noe galt med innholdet i sprøyten, eller selve sprøyten om den er hel. Men det er en risiko for at sprøyten kan brekke når den tas ut av pakningen, ifølge produsenten.​

Råd til pasienter 

Ta sprøyten forsiktig ut av esken. Unngå å støte den mot kanten av esken, merket gult på bildet under. 

Bilde1.jpg

Hvis sprøyten brekker, bør du snarest gå til apoteket for å få utlevert ny pakke til erstatning. 

Råd til leger

Informer pasientene om å åpne pakningen forsiktig når de skal bruke sprøyten.

Råd til apotek

Ved utlevering av legemidlet: Inf​ormer pasienten om å ta sprøyten forsiktig ut av pakningen før bruk. Gi også pasienten råd om å oppsøke apoteket for utlevering av ny pakning om sprøyten skulle brekke.  ​

Kontaktinformasjon

Ved spørsmål kan Teva Norway AS kontaktes: Quality.Norway@tevaeu.com  eller telefon +47 66 77 55 90. ​

​Fant du det du lette etter?