Ivermektin (Scatol) tabletter kommer med dette på blå resept - men behandlende lege må søke Helfo om refusjon på bestemte vilkår. 

Førstevalget ved behandling av skabb er reseptfri permetrinkrem eller benzylbenzoat liniment, og det gis normalt ikke refusjon for slik kortvarig, reseptfri behandling. Siden krembehandlingen i de aller fleste tilfeller er effektiv, er ikke ivermektin førstevalg. Før man får refusjon for ivermektintablettene må man derfor ha gjennomført minst én kur som består av to krembehandlinger, og ved kontroll hos lege etter fire uker fremdeles ha skabb.

Om skabb:

Skabb skyldes infeksjon med skabbmidden Sarcoptes scabiei. Smitte skjer oftest ved tett kroppskontakt. Hunn-midden graver ganger og legger egg i hornlaget i huden, og kløe oppstår på grunn av en allergisk reaksjon mot død skabbmidd. Typiske symptom er kløe og små nupper eller blemmer i huden ofte først på hender, deretter på større deler av kroppen. De siste årene har det vært en stor økning i salget av skabbmidlene permetrin og ivermektin.

For mer informasjon:
​Fant du det du lette etter?