​​​​​Stor interesse 

Det har vært stor interesse for reglene om egentilvirkning av medisinsk utstyr, og særlig in vitro-diagnostisk medisinsk utstyr. I januar 2023 kom endelig EUs veileder til MDR og IVDR artikkel 5 nummer 5, og Legemiddelverket publiserte samtidig en tilhørende norsk veileder​

- De nye reglene er viktige for norske sykehus, helseinstitusjoner og pasienter. Vi håper å nå ut til mange med webinaret for å bidra til økt kunnskap og forståelse om hva som nå gjelder, sier enhetsleder Petter Alexander Strømme i Legemiddelverket. 

Program

Legemiddelverket vil snakke om regelverket, de nye veilederne om egentilvirkning og rollen som fag- og tilsynsmyndighet. Webinaret er i hovedsak rettet mot de som egentilvirker in vitro-diagnostisk medisinsk utstyr (IVD), men vil også være relevant for de som jobber med øvrig medisinsk utstyr. 

- Vi har lenge merket behov for informasjon og veiledning på dette området. Det er særlig sykehuslaboratoriene som har kontaktet oss med spørsmål og tanker om regelverket. For å gjøre det mest mulig relevant, ønsker vi derfor ikke bare å snakke om regelverket i teorien, men også hvordan det praktiseres i helsetjenesten. 

Derfor er også Rolf. A Klaasen, enhetsleder og farmasøyt Ph.d., invitert. Han jobber ved klinikk for laboratoriemedisin, avdeling for medisinsk biokjemi i enhet for spesialanalyser ved Radiumhospitalet. Klaasen vil snakke om egentilvirkning og IVDR fra perspektivet til et sykehuslaboratorium. 

Opptak og presentasjoner 

Opptak av webinaret (ekstern side)

Legemiddelverkets presentasjon (pdf)
Rolf A. Klaasens presentasjon (pdf)

​Brenner du inne med spørsmål i etterkant av webinaret? Send oss gjerne en e-post! 

​Fant du det du lette etter?