​​Begrepet kjæledyr omfatter også smågnagere, eksotiske dyr og akvariefisk.​​

 

 

Antibiotika - råd og retningslinjer for bruk hos dyrhttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/forsvarlig-bruk-av-antibiotika-hos-dyrAntibiotika - råd og retningslinjer for bruk hos dyrAntibiotika skal brukes forsvarlig. Legemiddelverket jobber aktivt for dette blant annet når vi godkjenner legemidler, arbeider med terapianbefalinger for antibiotikabruk og overvåker legemidler på markedet. 533Informasjon om terapianbefalinger, preparatomtale med mer.
Dyreklinikker har ikke lov til å selge legemidlerhttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/kjeledyr/dyreklinikker-har-ikke-lov-til-a-selge-legemidlerDyreklinikker har ikke lov til å selge legemidlerLegemiddelverket er kjent med at flere dyreklinikker driver til dels utstrakt og systematisk salg av legemidler til kjæledyr, for eksempel parasittmidler. Dette er ikke lovlig. 648Veterinærer kan imidlertid ta seg betalt for legemidler som er brukt til å behandle dyr på klinikken.
Fentanyl depotplaster på dyr - viktige forsiktighetsreglerhttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/kjeledyr/viktige-forsiktighetsregler-ved-bruk-av-fentanyl-depotplaster-pa-dyrFentanyl depotplaster på dyr - viktige forsiktighetsreglerFentanyl depotplaster på avveie kan gi fatale forgiftninger på mennesker, spesielt barn. Ved bruk av disse legemidlene til dyr må veterinærer være spesielt oppmerksomme på faren for forgiftning av mennesker og dyr som er i kontakt med behandlede dyr.649Unngå fare for forgiftning av mennesker og dyr som er i kontakt med behandlede dyr.
Innførsel og salg av legemidler til dyrhttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/innforsel-og-salg-av-legemidler-til-dyrInnførsel og salg av legemidler til dyrInnførsel og salg krever særskilt tillatelse og kan ikke utføres av veterinærer eller privatpersoner.643Krever særskilt tillatelse og kan ikke utføres av veterinærer eller privatpersoner.
Medisiner til hund og katt mot innvollsorm krever resepthttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/kjeledyr/medisiner-til-hund-og-katt-mot-innvollsorm-krever-reseptMedisiner til hund og katt mot innvollsorm krever reseptAlle pakningsstørrelser av legemidler til hund og katt mot innvollsorm er reseptbelagt. Legemiddelverket ønsker å unngå unødvendig bruk som kan føre til raskere resistensutvikling. 650Dette skal forebygge unødvendig bruk som kan føre til raskere resistensutvikling.
På utenlandsreise med kjæledyr og legemidlerhttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/kjeledyr/pa-reise-med-kjeledyr-og-legemidlerPå utenlandsreise med kjæledyr og legemidlerReiser du utenlands med kjæledyr må du ha med erklæring fra veterinær dersom dyret må ha med seg faste medisiner. 1624
Rabisin vet til hundhttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/kjeledyr/rabiesvaksine-til-hundRabisin vet til hundIntervallet for revaksinering av hund mot rabies er endret. Første revaksinasjon med Rabisin vet skal alltid gis ett år etter grunnvaksinasjonen, men deretter kan revaksinering nå gis hvert tredje år. Tidligere måtte revaksinering skje årlig. 652Revaksinering med Rabisin vet skal gis ett år etter grunnvaksinering, og revaksinering kan deretter gis hvert tredje år.
Terapianbefalingerhttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/terapianbefalingerTerapianbefalingerFormålet med terapianbefalingene er å gi råd om legemiddelbruk som er effektiv, men som samtidig i minst mulig grad bidrar til resistensutvikling.529Råd om legemiddelbruk som er effektiv, men som samtidig i minst mulig grad bidrar til resistensutvikling.

​Fant du det du lette etter?