Eylea (aflibercept) brukes til behandling av blant annet nedsatt syn som følge av hevelse i netthinnen og aldersrelatert degenerasjon av netthinnen.

Feil håndtering under tilberedning og injeksjon mistenkes å være den mest sannsynlige årsaken til de meldte tilfellene av økt trykk i øyet med Eylea ferdigfylt sprøyte. Injeksjoner bør utføres av helsepersonell som har erfaring med håndtering av denne type sprøyte. Riktig håndtering av ferdigfylt sprøyte og opplæring er viktig for å minimere denne risikoen.

Råd til leger og helsepersonell

  • Bruk en 30G x ½ " injeksjonskanyle.
  • Sjekk alltid at overflødig volum/luftbobler i den ferdigfylte sprøyta er fjernet før bruk: basen på det avrundede stempelet (ikke tuppen av stempelet) skal være på linje med den svarte doseringsstreken på sprøyten.
  • Skyv stempelstangen forsiktig inn.
  • Administrer nøyaktig den dosen som er anbefalt og ikke injiser restvolumet, da økt injeksjonsvolum kan føre til et økt intraokulært trykk.
  • Vurder synet til pasienten (ved håndbevegelse eller telling av fingre) og overvåk intraokulært trykk umiddelbart etter den intravitreale injeksjonen.

Det er sendt ut et «Kjære helsepersonell»-brev til øyeleger, øyelegesentre/klinikker og sykehusapotek for å informere om denne risikoen.

​Fant du det du lette etter?