​​​​​

 

 

Om lovverket for legemiddelreklame – hva er ulovlig?https://legemiddelverket.no/tilvirkning-import-og-salg/reklame-for-legemidler/generelt-om-reklameregelverket/om-lovverket-for-legemiddelreklame-hva-er-ulovligOm lovverket for legemiddelreklame – hva er ulovlig?Lovverket for legemiddelreklame er strengt, og reguleres av legemiddelloven kap. 7 og legemiddelforskriften kap. 13. Lovverket for gjelder både bedrifter og privatpersoner.3620Lovverket for legemiddelreklame er strengt, og gjelder både bedrifter og privatpersoner.
Helse- og sykdomsinformasjon i reklamesammenhenghttps://legemiddelverket.no/tilvirkning-import-og-salg/reklame-for-legemidler/generelt-om-reklameregelverket/helse-og-sykdomsinformasjon-i-reklamesammenheng-Helse- og sykdomsinformasjon i reklamesammenhengReklamebestemmelsene i legemiddelforskriften gir føringer for hva slags helse- og sykdomsinformasjon som kan gis til allmennheten og helsepersonell uten forskrivningsrett. 900
Online-kurs i regelverket for legemiddelreklame https://legemiddelverket.no/tilvirkning-import-og-salg/reklame-for-legemidler/generelt-om-reklameregelverket/online-kurs-i-regelverket-for-legemiddelreklame-Online-kurs i regelverket for legemiddelreklame Kurset vil gi deg en innføring i grunnprinsippene i regelverket for legemiddelreklame. 2324Her kan du melde deg på online-kurs i reklameregelverket. Kurset er gratis og åpent for alle.
Abstrakt til kongresser som referanse i legemiddelreklamehttps://legemiddelverket.no/tilvirkning-import-og-salg/reklame-for-legemidler/generelt-om-reklameregelverket/bruk-av-abstrakt-til-kongresser-som-referanse-i-legemiddelreklameAbstrakt til kongresser som referanse i legemiddelreklameKongressabstrakts og posterpresentasjoner er ikke vitenskapelig akseptert som referanse for påstander i legemiddelreklame. Årsaken er at disse dokumentene ikke er «fagfelle vurdert». 1437Slike dokumenter er ikke vitenskapelig akseptert som referanse for påstander i legemiddelreklame.
Instruksjonsvideoer i Felleskatalogenhttps://legemiddelverket.no/tilvirkning-import-og-salg/reklame-for-legemidler/generelt-om-reklameregelverket/instruksjonsvideoer-i-felleskatalogenInstruksjonsvideoer i FelleskatalogenInstruksjonsvideoer rettet mot pasienter som publiseres i Felleskatalogen må følge gitte retningslinjer.3715Instruksjonsvideoer rettet mot pasienter som publiseres i Felleskatalogen må følge gitte retningslinjer.
Søknad om vaksinasjonskampanje til allmennhetenhttps://legemiddelverket.no/tilvirkning-import-og-salg/reklame-for-legemidler/generelt-om-reklameregelverket/soknad-om-vaksinasjonskampanje-til-allmennhetenSøknad om vaksinasjonskampanje til allmennhetenVeiledning for aktører som ønsker å søke om å gjennomføre en vaksinasjonskampanje til allmennheten. 3743Veiledning for aktører som ønsker å søke om å gjennomføre en vaksinasjonskampanje.
Veiledning for utforming av TV- og videoreklamehttps://legemiddelverket.no/tilvirkning-import-og-salg/reklame-for-legemidler/generelt-om-reklameregelverket/veiledning-for-utforming-av-tv-og-videoreklameVeiledning for utforming av TV- og videoreklameReklame for legemidler til allmennheten er bare tillatt for reseptfrie legemidler. TV- og videoreklame for reseptfrie legemidler må oppfylle kravene i legemiddelforskriften for å sikre balansert informasjon. Regelverket gjelder for alle medieplattformer.520Presisering av at regelverket også gjelder disse mediene.

​Fant du det du lette etter?