Legemiddelovervåkinghttps://legemiddelverket.no/bivirkninger-og-sikkerhet/legemiddelovervakingLegemiddelovervåkingLegemiddelovervaking er eit sentralt verkemiddel for å sikre trygge og effektive legemiddel.31Hva overvåkes og hvordan, overvåkingsliste og svart trekant.
Bivirkningsregisteret og melding av bivirkningerhttps://legemiddelverket.no/bivirkninger-og-sikkerhet/meld-bivirkningerBivirkningsregisteret og melding av bivirkningerSkjema, melderutiner og regelverk for bivirkningsregisteret. 29
Bivirkningsnyheterhttps://legemiddelverket.no/bivirkninger-og-sikkerhet/bivirkningsnyheterBivirkningsnyheterSiste nyheter fra Legemiddelverket om bivirkninger og sikkerhet.790
Bivirkningsrapporter og oversikterhttps://legemiddelverket.no/bivirkninger-og-sikkerhet/bivirkningsrapporter-og-oversikterBivirkningsrapporter og oversikterLegemiddelverket utarbeider rapporter om legemiddelovervåking. Du kan også søke informasjon om bivirkninger i internasjonale databaser. 36Årsrapporter, periodiske rapporter og bivirkninger av koronavaksiner, HPV- og Rotarix-vaksinene, informasjon om søk i internasjonale databaser.
Interaksjonsdata fra Legemiddelverkethttps://legemiddelverket.no/bivirkninger-og-sikkerhet/interaksjonsdata-fra-legemiddelverketInteraksjonsdata fra LegemiddelverketFormålet med interaksjonsdata er å avverge legemiddelrelaterte problemer som skyldes legemiddelinteraksjoner, for eksempel bivirkninger og manglende effekt.132Informasjon om dokumentasjon, inklusjonskriterier, klassifisering og støtteinformasjon i interaksjonsdata.
Tiltak for å forebygge bivirkninger av legemidlerhttps://legemiddelverket.no/bivirkninger-og-sikkerhet/tiltak-for-a-forebygge-bivirkningerTiltak for å forebygge bivirkninger av legemidlerLegemiddelfirmaer er pålagt å gjennomføre informasjonstiltak for å redusere risikoen for bivirkninger ved bestemte legemidler. Legemiddelverket vurderer hvilke tiltak som er nødvendige for hvert legemiddel. 2160Legemiddelfirmaer er pålagt å gjennomføre informasjonstiltak for å redusere risikoen for bivirkninger ved bestemte legemidler.
Råd til helsepersonellhttps://legemiddelverket.no/bivirkninger-og-sikkerhet/rad-til-helsepersonellRåd til helsepersonellRåd om antikoagulasjonsmidler, legemiddelgjennomgang, p-piller med mer. 53Råd om antikoagulasjonsmidler, legemiddelgjennomgang, p-piller med mer.
Råd til pasienterhttps://legemiddelverket.no/bivirkninger-og-sikkerhet/rad-til-pasienterRåd til pasienterRåd fra Legemiddelverket om bruk av p-piller, smertestillende, vanedannende, allergimedisiner med mer.54Råd om bruk av p-piller, smertestillende, vanedannende, allergimedisiner med mer.
Sikkerhetsinformasjon for legemiddelfirmahttps://legemiddelverket.no/bivirkninger-og-sikkerhet/sikkerhetsinformasjon-for-legemiddelfirmaSikkerhetsinformasjon for legemiddelfirmaPasientsikkerhet er grunnleggende både i forbindelse med godkjenning av nye legemidler og oppfølging av sikkerhet og effekt etter markedsføring. Det stilles strenge krav til hvordan legemiddelfirma følger opp dette.30Krav til hvordan legemiddelfirma følger opp sikkerhet og effekt etter markedsføring.

​Fant du det du lette etter?