​​​

 

 

Salg av legemidler til dyrhttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/salg-import-og-innforsel-av-legemidler-til-dyr/salg-av-legemidler-til-dyrSalg av legemidler til dyrLegemidler til dyr kan bare selges via apotek eller via grossister som oppfyller vilkår for direktedistribusjon. Veterinærer og dyrebutikker har vanligvis ikke lov til å selge legemidler. Les mer om aktuelle bestemmelser i legemiddelloven, § 16 og § 17. 648Veterinærer kan imidlertid ta seg betalt for legemidler som er brukt til å behandle dyr på klinikken.
Grossistvirksomhet med legemidler til dyrhttps://legemiddelverket.no/tilvirkning-import-og-salg/import-og-grossistvirksomhet-med-legemidler/krav-og-veiledninger-for-grossistvirksomhet/grossistvirksomhet-med-legemidler-til-dyrGrossistvirksomhet med legemidler til dyr3878Forordning (EU) 2019/6 om legemidler til dyr trådte i kraft 28. februar 2022 og erstattet direktiv 2001/82/EC i EU/EØS. Forordningen er implementert i Norge i legemiddelloven § 2 b.
Import og innførsel av legemidler til dyrhttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/salg-import-og-innforsel-av-legemidler-til-dyr/import-og-innforsel-av-legemiddel-til-dyrImport og innførsel av legemidler til dyrInnførsel (frå EØS) og import (frå land utanfor EØS) av legemiddel til dyr krev grossistløyve eller tilverkarløyve frå Statens legemiddelverk. Privatpersonar kan ikkje ta med legemiddel til dyr inn til Noreg.653
Blod og blodkomponenter, blodtransfusjon, IRAP og PRP i veterinærmedisinenhttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/salg-import-og-innforsel-av-legemidler-til-dyr/blod-og-blodkomponenter-blodtransfusjon-irap-og-prp-i-veterinermedisinenBlod og blodkomponenter, blodtransfusjon, IRAP og PRP i veterinærmedisinenDet finnes ikke noe eget regelverk for avanserte terapier i veterinærmedisinen, slik det gjør på humansiden. På denne siden finner du informasjon om forvaltningspraksis for de ovennevnte produktene. 2490Informasjon om hva som kreves for import av blod og blodkomponenter og tilvirkning og bruk av blodtransfusjon, IRAP og PRP.
På utenlandsreise med kjæledyr og legemidlerhttps://legemiddelverket.no/veterinermedisin/salg-import-og-innforsel-av-legemidler-til-dyr/pa-utenlandsreise-med-kjeledyr-og-legemidlerPå utenlandsreise med kjæledyr og legemidlerReiser du utenlands med kjæledyr må du ha med erklæring fra veterinær dersom dyret må ha med seg faste medisiner. 1624

​Fant du det du lette etter?