​​​​I Legemiddelsøk har Legemiddelverket frem til nå lenket til publiserte preparatomtaler som ligger på nettstedet til europeiske legemiddelmyndigheter (EMA).

EMA har nå flyttet publisering av preparatomtaler for veterinære legemidler til den nye EU-databasen Union Product Database (UPD). Det betyr at preparatomtaler fremover kun blir oppdatert i UPD. Dette medfører at noen av lenkene i Legemiddelsøk kan vise manglende og/eller utdatert preparatomtale for legemidler som nylig har fått markedsføringstillatelse eller som nylig har fått en oppdatering.

Lenken skal ikke fungere for preparater som har hatt en oppdatering i preparatomtalen, etter at endringen i publiseringssted til UPD ble innført. Vi har dessverre fått beskjed om at det ikke fungerer slik i alle tilfeller.

Gjelder også Felleskatalogen

​​Felleskatalogen får levert lenke til produktinformasjon (preparatomtale og pakningsvedlegg) hos EMA via legemiddelverket. Det vil si at samme problem gjelder for visning av produktinformasjon hos Felleskatalogen for de berørte preparatene.

Slik finner du riktig preparatomtale

Det er viktig at UPD benyttes for informasjon om preparatomtalen for veterinærpreparater godkjent i sentral prosedyre. For å finne ut om preparatet er godkjent i sentral prosedyre kan du se på MT-nummeret på preparatinformasjonssiden (legemiddelvisning) i Legemiddelsøk. Legemidler godkjent i sentral prosedyre har MT-nummer som starter med "EU/2/").

 Det er dessverre noen problemer med UPD-databasen:

  • ​Foreløpig har vi ikke mulighet til å lenke direkte til preparatomtalen til enkeltpreparater. Derfor må du gå via forsiden av UPD for å søke opp preparater og slik få tilgang til preparatomtaler.
  • Ikke alle preparatomtaler er oppdatert med norsk versjon i UPD. EMA jobber med å løse dette. Engelske versjoner skal være mer oppdatert.

Ved problemer i UPD vennligst ta kontakt med UPD.NoMA@legemiddelverket.no. Vær oppmerksom på at UPD-mailboksen er ubemannet frem til 2.1.2023, ved hastesaker i denne perioden kan eventuelt PI@legemiddelverket.no kontaktes.

Andre godkjenningsprosedyrer ikke berørt

Veterinære preparater som er godkjent i andre godkjenningsprosedyrer (nasjonal, gjensidig anerkjennende og desentralisert prosedyre, har MT-nr som starter med tall og ikke «EU») er oppdatert i Legemiddelsøk.

​Fant du det du lette etter?